Windows for funksjonshemmede

Alternativ tekst mangler

Microsoft har i en pressemelding presentert en rekke funksjoner som skal gjøre det enklere for folk med ulike funksjonshemninger å bruke Windows Vista. Det gjelder brukere som er svaksynte, er hørselshemmet, og brukere med ulike former for bevegelseshemninger.

"Ease of Access Center" er et nytt senter i Windows Vista som er en videreutvikling av Tilgjengelighetsalternativer i kontrollpanelet i Windows XP. I Windows Vista brukes en "Wizard" som veileder brukeren igjennom funksjonene slik at han eller hun kan selv bestemme hvilken av dem som passer best.

Talegjenkjennelsen i Windows Vista blir forbedret slik at PC-en kun skal kunne styres med stemmebruk. Funksjonen skal kunne tilpasses brukeren, og den skal kunne "lære" hvilke behov brukeren har. Windows Vista får en ny forstørrelsesfunksjon som skal gjøre skjermbildet mer brukervennlig for svaksynte.

Funksjonen "Microsoft UI Automation" skal gjøre det enklere for tredjepartsutvikler å integrere funksjoner i sine programmer som kan gjøre Windows Vista mer tilgjengelig.

Les mer om tilgjengeligheten i Windows Vista på Microsofts nettside.

(Kilde: Betanews)

Kommentarer (15)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen