Test

Western Digital Raptor X

Blant entusiaster har Raptor hatt en helt spesiell klang de siste årene. Harddiskene var de første SATA-modellene med en rotasjonshastighet på 10000 RPM. Per i dag er Raptor-serien fremdeles den eneste harddiskserien med 10000 RPM og SATA-tilkobling.

Harddisker i sort utførelse er ingen stor nyhet. Derimot er et vindu som viser store deler av en av platene samt et av hodene noe nytt. Vi har tidligere forsøkt å lage vår egen harddisk med vindu, men dessverre fungerte ikke harddisken så godt etter at vinduet var kommet på plass. Versjonen fra Western Digital er nok et tryggere valg hvis man ønsker seg et vindu på harddisken.

Samme harddisk finnes også som en modell beregnet for servermarkedet. Dog kommer den modellen uten vindu, men til gjengjeld med en hyggeligere pris.

I første omgang fikk vi bare tilgang til én harddisk av denne typen. Men med tanke på at det bare skulle eksistere syv stykker i Europa i skrivende stund er det jo likevel hyggelig. Uansett, som et resultat av at vi bare hadde én harddisk tilgjengelig fikk vi dessverre ikke sett på ytelsen ved RAID-oppsett denne gangen.

Takk til Western Digital som lånte oss harddisken til test.

Western Digital Raptor X   Les mer »

Kommentarer (54)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen