Vil standardisere SSD

Verdens største leverandør av harddisker, Seagate Technology, har tydelig uttrykt at de er noen spesielt stor fan av SSD pga. høy kost pr. lagringsenhet. Ganske nylig stadfestet også selskapet at de knapt hadde SSD-kundeprospekter på lagring for servere og bærbare PC-er.

Det kommer derfor som en overraskelse at selskapet nå går i spissen for standardiseringsprosessen av SSD hos JEDEC. Ansvaret vil bli delt med Micron, som har flashlagring som et viktig foretningsområde.

JEDEC tror at en skikkelig standardiseringsprosess vil føre til at SSD raskt kan få mer utbredelse. Trolig vil noe slikt også føre til at flere ønsker å produsere SSD-produkter i tillegg til at prisene faller.

En av de største fordelene med SSD er at man ikke har noen mekaniske armer som må flytte seg for å aksessere dataene. Dette kan gi potensielt høyere driftssikkerhet i visse miljøer. Selv om skrivehastigheten ikke er så fantastisk har diskene en søketid tilnærmet lik null – noe som gir merkbart bedre leseytelse enn på tradisjonelle harddisker.

(Kilde: X-bit labs)

Kommentarer (27)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen