Vil beskytte barna

Stadig yngre barn har egen mobiltelefon, og mange bruker også kommunikasjonsmidler som e-post og chatting via for eksempel lynmeldingstjenester og chatterom på internett. Det gjør det også enklere for pedofile å komme i kontakt med barna og avtale møter uten at foreldrene eller andre nødvendigvis vet om det.

Nå ønsker Justisminister Knut Storberget at det skal bli straffbart å treffe barn under 16 år man tidligere har hatt kontakt med minst to ganger, hvis vedkommende ønsker å ha seksuell kontakt med barnet ved møtet.

Og det hjelper ikke om den voksne ikke har foretatt en seksuell handling med barnet. I et dokument fra Justis- og Politidepartementet heter det at "selv om det som er foretatt ikke nødvendigvis innebærer et straffbart forsøk på overgrep, har den voksne gjennom sine handlinger skapt en risiko for at overgrep vil skje. Denne handlemåten er i seg selv straffverdig."

Justisministeren har sent forslaget inn på høring, og samtidig opprettet en arbeidsgruppe som skal vurdere utfordringene rundt trygg bruk av elektroniske kommunikasjonsmidler for barn.

I tillegg ønsker Storberget muligheter for å bøtelegge voksne som kommer med slibrige bemerkninger mot barn, enten det måtte være via mobiltelefon eller internett, skriver IT-avisen.

(Kilder: IT-avisen, Odin)

Kommentarer (1)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen