Vil begrense SMS-bruk

Kina er ett av de landene i verden hvor bruk av mobiltelefon og tekstmeldinger har tatt et kvantesprang fremover det siste året, og flere og flere tar i bruk tjenester som tekstmeldinger.

Ikke alle I det kommunistiske landet er like glade for denne utviklingen. Den kinesiske regjeringen er redd for at folk kan bruke tekstmeldinger til å mane til opprør mot landets kommunistiske styre.

I forrige uke kom derfor meldingen om at regjeringen nå har utarbeidet retningslinjer for hvordan SMS kan brukes og ikke kan brukes blant det kinesiske folk.

I retningslinjene heter det at det er ulovlig å sende tekstmeldinger som "kan ha massiv innflytelse" på mottakerne. Den nye regelen er trolig et direkte resultat av de siste måneders opptøyer blant kinesisk ungdom, hvor demonstrasjonene ble organisert ved hjelp av tekstemeldinger.

Regneringen begrunnet også de nye retningslinjene med at mange den senere tiden har blitt svindlet via SMS, av folk som har drevet utpressing eller gitt seg ut for å være bankansatte. I tillegg har salg av blant annet våpen, ammunisjon, eksplosiver og narkotika blitt organisert ved hjelp av mobiltelefoner og tekstmeldinger.

En hver kineser som tar i bruk tekstmeldinger for å bryte loven og de nye retningslinjene, kan heretter regne med å få politiet på døren.

(Kilder: Mumbai Mirror)

Årets mest effektive konferansedag
Få med deg «Tek-konferansen Høst 2016» onsdag 16. november.

Kommentarer (7)

Forsiden akkurat nå

Til toppen