(Bilde: iStockphoto / 18657797)

Verdensmarkedet domineres av smartmobiler

I år blir nesten en milliard smartmobiler sendt til butikkene.

Smartmobiler har for lengst overtatt for billigmobiler, eller "feature phones," som de kalles på engelsk, i Norge og en del vestlige land. På verdensbasis har likevel de litt enklere mobilene vært gjengs. Til nå.

I 2013 vil det ifølge Phone Arena blir sendt over 900 smartmobiler til forhandlere verden over. Det er ikke nødvendigvis slik at samtlige av disse mobilene blir kjøpt av kundene, men det gir en indikasjon på hvor stort markedet for smartmobiler er akkurat nå. I 2017 vil utsendingene etter sigende øke med hele 88 prosent, til nesten 1,7 milliarder enheter. Tallene stammer fra analysebyrået IHS.

Tøff bransje

Utsendinger av smartmobiler var for første gang større enn "feature phones" i første kvartal i år, og denne trenden ser ut til å holde seg ut året, ifølge IHS.

Apples smarttelefon iPhone trekkes frem i analysen, ettersom de har utsendinger på rundt 150 millioner enheter i år, og det er nesten det samme som i fjor.

"Den potensielt saktere veksten til iPhone, og den hurtige veksten til konkurrerende smartmobilemerker, viser hvor tøff mobilbransjen er. Særlig nå som markedet fortsetter å snu fra et markede dominert av billigmobiler til et som i økende grad er sentrert rundt smartmobiler", sier senioranalytiker Wayne Lam i IHS i forbindelse med rapporten.

Les også: 1 million nordmenn har smartmobil, men bruker ikke data

(Kilder: Phone Arena)

Kommentarer (2)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen