Varslet angrep mot Word i dag

Microsoft er blitt advart om at de vil bli utsatt for et såkalt Zero-day-angrep i dag. Det er et hackerangrep som er begrenset til et bestemt tidspunkt, skriver IT-avisen.

Sikkerhetshull

I en sikkerhetsmelding fra Microsoft kommer det fram at hackere kan prøve å benytte seg av sikkerhetshull i ulike versjoner av Microsoft Word.

For å bli rammet av viruset, må man åpne et infisert Word-dokument. Da kan uvedkommende åpne programmer via Word for kanskje å overta kontrollen over datamaskinen.

Kan komme fra venner
Å motta et infisert Word-dokument er ikke nok for å bli smittet. Det er først når man åpner dokumentet at maskinen blir infisert. Microsoft oppfordrer derfor alle om å være spesielt påpasselig med å åpne Word-dokumenter i dag.

De smittede dokumentene kan bli lagt ut på nettsider eller sendt i epost. Det er ingen garanti at dokumentet kommer fra en man kjenner. Er det et uventet dokument, bør man forsikre seg om hva det er før man åpner det.

Ikke første gang
Dette er langt fra første gang Microsoft er utsatt for slike angrep. Bare i år har det vært flere angrep på Office-programmer.

Ifølge IT-avisen er det mye som tyder på at Microsoft jobber med en kur på problemet til neste sikkerhetsoppdatering som er førstkommende tirsdag.

Her er programversjonene som er i faresonen:


Microsoft Word 2000
Microsoft Word 2002
Microsoft Office Word 2003
Microsoft Word Viewer 2003
Microsoft Word 2004 for Mac
Microsoft Word 2004 v. X for Mac
Microsoft Works 2004, 2005 og 2006
Årets mest effektive konferansedag
Få med deg «Tek-konferansen Høst 2016» onsdag 16. november.

Forsiden akkurat nå

Til toppen