Vann i mobilkameraet

Selv om dagens mobilkameraer tar bilder i stadig høyere kvalitet, er det fortsatt et stykke igjen til de helt krystallklare fotografiene. En fransk linseprodusent ser imidlertid ut til å være ett skritt nærmere krystallklare bilder, ved hjelp av to dråper vann.

På 3GSM-messen viste den franske linseprodusenten Varioptic frem et mobilkamera med en linse konstruert av to vanndråper. Linsen er en såkalt liquid lens, eller væskelinse, som endrer form uten hjelp av mekanikk av noe slag.

Et menneskelig øye
Linsen skal i følge Varioptic oppføre seg på samme måte som et menneskelig øye. For å endre fokus bruker linsen seg av elektrisitet, som endrer forholdet mellom de to vanndråpene.

Varioptics væskelinse skal gjøre det enklere å ta bilder med mobiltelefonen på mange måter. Blant annet skal det bli enklere å få fokus på bilder du tar veldig nære motivet. Varioptic påpeker at med dagens mobilkameraer må du ha kameraet minst én meter fra motivet for å få skikkelig fokus. I tillegg hevder selskapet at mobilkameraer utstyrt med den nye linsen vil bli raskere, mer utholdende, mindre og billigere å produsere enn vanlige mobilkamera.

(Kilder: English People's Daily)

Årets mest effektive konferansedag
Få med deg «Tek-konferansen Høst 2016» onsdag 16. november.

Kommentarer (5)

Forsiden akkurat nå

Til toppen