Unnskyld, men hva er mobilen?

Alternativ tekst mangler

Den japanske mobilgiganten NEC viser en kreativ vei inn i fremtiden. I følge selskapets designavdeling vil fremtidens mobil befinne seg på armen og ikke i lommen.

Konsepttelefonen som selskapet nå viser frem har fått navnet 'tag' og er laget av et svært fleksibelt gummi-materiale. Ifølge NEC skal telefonen være i stand til å "huske" fasonger, og dermed fritt kunne endre form etter bruk og behov.

Blant annet trekker NEC frem muligheten til å feste telefonen i beltet, rundt armen og lignende. Du skal også ha fri mulighet til å vri, vende og forme telefonen etter eget ønske. Ønsker du at telefonen skal vri seg til en tidligere form, skal du kunne stille dette inn. Om det gjøres gjennom talekommando eller tastetrykk sier NEC ingenting om.

Men selv om designet nok er fristende, så byr det på en rekke komplikasjoner. Blant annet vil telefonen være avhengig av både å ha en skjerm og et batteri som er bøyelige, noe som slett ikke er noen selvfølge i dag. Du kan lese mer om bøyelige skjermer her.

Foreløpig er telefonen kun en skisse eller et konsept. Men skulle NEC velge å sette igang produksjon av telefonen, vil den etter all sannsynlighet bli en stor hit blant motebevisste.

(Kilde: Überphones, NEC, Gizmodo, SciFi)

Kommentarer (4)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen