Ultravidvinkel-zoom fra Sigma

Et av problemene med redusert sensorstørrelse, slik omtrent alle digitalkameraer har, er at det blir vanskelig med vidvinkel. 20mm, som før var regnet som ultravidvinkel, gir bare et utsnitt tilsvarende ca 30mm på dagens digitale speilreflekskameraer. De objektivene som gav deg virkelig vidvinkel var helt spesielle objektiver som ofte var ekstremt dyre. Nå har det kommet objektiver, beregnet på digitalkameraer som løser dette problemet. Sigma 10-20mm F4.0-5.6 EX DC HSM er ett av dem.

Dette objektivet har 10mm som korteste brennvidde – en brennvidde som for få år siden grenset til det absurde. I dag er det ikke uvanlig, og Sigma gjør det nå tilgjengelig for flere. Sigma har fra før et 12-24, men det er ikke spesiallaget for digitalkameraer med redusert sensor. Det passer med andre ord også på analoge kameraer, og på Canons proffserie.

Det nye objektivet er laget for kameraer med redusert størrelse på sensoren, og det er langt lettere å lage vidvinkler for disse. Vi kan derfor forvente et objektiv som er mindre, koster mindre, og kanskje også har bedre bildekvalitet enn Sigma 12-24.

Nikon har også et tilsvarende objektiv med det enkle navnet Nikon 12-24mm f.4,0G AF-S IF-ED DX. Det har 12mm som korteste brennvidde, men større blenderåpning. Sigma-objektivet vil være attraktivt for de som ønsker enda litt mer vidvinkel.

Objektivet vil også være en konkurrent til Canon EF-S 10-22mm f/3,5-4,5 USM, som tilbyr litt større zoom-område og bedre lysstyrke. Men både Nikons og Canons objektiver må vi forvente er vesentlig dyrere enn Sigma 10-20mm F4.0-5.6 EX DC HSM.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen