Michael DeLeon/Istockphoto

Ukens rose: Forbrukerombudet

Vinteren 2006 gikk Forbrukerombudet ut mot den populære musikkbutikken Itunes, og mente at Apple stilte urimelige vilkår overfor brukerne. Forbrukerombudet mente selskapet brøt markedsføringsloven ved å innvilge seg selv rett til å endre rettighetene til musikk som allerede var kjøpt, ved å hindre brukeren i å bruke musikk kjøpt i Itunes på andre mp3-spillere enn Ipod og ved å ha uklart regelverk ved musikkjøp.

To år etter at ombudet gikk ut mot Apples Itunes-vilkår, gikk den amerikanske giganten denne uken med på flere av de sentrale kravene fra dommen fra Forbrukerombudet. Nå kan Itunes-brukerne se frem til bedre vilkår for musikken de kjøper dersom det skulle skje noe feil.

Apple (og plateselskapene..) vil imidlertid ikke la seg overtale til å gjøre all musikken på Itunes DRM-fri, slik at den kan brukes på andre spillere enn Ipod. Forbrukerombudet har derfor slått seg sammen med ombudsordninger i Tyskland, Frankrike og Finland, for å prøve å få en endring på dette.

Kamp mot Apple har vakt oppsikt internasjonalt, og forbrukeraktivister i flere land har sett med interesse på hva det norske Forbrukerombudet har gjort i saken.

Slikt liker vi, og mener derfor Forbrukerombudet fortjener ukens rose.

Årets mest effektive konferansedag
Få med deg «Tek-konferansen Høst 2016» onsdag 16. november.

Kommentarer (7)

Forsiden akkurat nå

Til toppen