UiO tester ut Ipad

Universitetet i Oslo "gir bort" en Ipad til masterstudenter som har meldt seg opp til geologikurset "Depositional environments and biostratigraphy" dette høstsemesteret. Det ble i alt førti studenter som har fått enheten gratis.

Testprosjekt

Hensikten er å delta i et testprosjekt som går ut på å teste ut bruk av Ipad som en studiemetode. All pensumlitteratur blir tilgjengelig elektronisk, samtidig som studentene kan bruke lesebrettet til å notere under forelesning, bruke kartverktøy og andre hjelpemidler. Alle får gavekort for å kjøpe tilleggsprogrammer til Ipaden, slik at enheten skal kunne brukes mer effektivt.

Universitetsbiblioteket ved Universitetet i Oslo bruker allerede 75 prosent av innkjøpsbudsjettet på elektronisk litteratur, blant annet pensumlitteratur, og prosjektet skal motivere studentene til å bruke ressursene bedre.

Det er informatikkkstudenter som skal ta seg av resultatene, det vil si tre masteroppgaver skal omhandle dette prosjektet.

Lån av lesebrett

Det kan også nevnes at Biblioteket for humaniora og samfunnsvitenskap ved Universitetet i Oslo tilbyr sine brukere utlån av tre forskjellige lesebrett, nemlig Ipad, Irex Digital Reader og Sony Reader, men kun i fire dager.

(Kilde: Aftenposten.no, Universitetet i Oslo)

Kommentarer (20)

Forsiden akkurat nå

Til toppen