Ubuntu 6.10 ferdig

Det er bare 4 måneder siden siste versjon av Ubuntu ble sluppet. Versjon 6.06, også kjent som Dapper Drake, er en versjon av operativsystemet som kommer til å ha brukerstøtte i lang tid. Versjon 6.10, kjent under kodenavnet Edgy Eft, vil bare ha 18 måneder med brukerstøtte.

Det er flere nyheter i 6.10, blant annet har man inkludert Tomboy, et verktøy for å ta notater. F-Spot, et program som lar deg behandle bilder på en enkel måte og laste dem opp til bildegalleri på nettet, blir også lagt inn som standard.

Programmet som håndterer oppstarten av maskinen har også blitt byttet ut, og Ubuntu lover nå mye raskere oppstart av maskinen. Samtidig har de byttet ut mye av grafikken under oppstarten av maskinen. Gnome 2.16, har også blitt inkludert.

Brukere av tidligere versjoner av Ubuntu kan oppgradere ved å kjøre kommandoen gksu "update-manager -c". Om du ikke har Ubuntu installert fra før, kan du laste ned innstallasjons-CD-er fra de europeiske nedlastingsserverne.

Samtidig med Ubuntu, slippes også Kubuntu 6.10. Kubuntu er en versjon av Ubuntu der KDE er standard skrivebordsmiljø. Du kan få tak i Kubuntu fra prosjektets hjemmeside.

Kommentarer (102)

Forsiden akkurat nå

Til toppen