TSMC skal produsere prosessorer

TSMCs fab 2
TSMCs fab 2
(Bilde: TSMC)

TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) er verdens største kontraktsbaserte brikkeprodusent, som vil si at selskapet produserer brikker på oppdrag fra andre. Selskapet eier en rekke fabrikker verden over, og produserer diverse mikrobrikker - bl.a. grafikkprosessorer.

Hittil har TSMC ikke produsert prosessorer (CPU-er), men det blir det snart en forandring på. I løpet av 2008 skal TSMC starte produksjonen av prosessorer med 45 nm-teknologi. Prosessorene skal visstnok være rettet mot budsjettmarkedet, men det er foreløpig uvisst hvilken produsent og prosessormodeller det gjelder.

Produksjonen av mikroprosessorer er mer avansert enn hva TSMC har vært vant til tidligere, og skal eksempelvis involvere teknologi som high-k, for å redusere transistorlekkasjen i prosessorene.

Tidligere i år ble det spekulert i om TSMC skulle begynne å produsere prosessorer for AMD. Dette ble verken bekreftet eller avkreftet fra offisielt hold. Det er ikke kjent om det faktisk er AMD som er oppdragsgiveren for TSMCs første prosessorproduksjon.

(Kilde: X-bit labs)

Kommentarer (8)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen