Tror håndskriften vil dø ut

I dag er tastaturet dominerende for skriftlig kommunikasjon – Johan Peter Paludan ved Instituttet for Fremtidsforskning i Danmark, mener barn "snart" vil slutte å lære håndskrift på skolen, men vil ikke sette noe tidsperspektiv på overgangen.

– I fremtiden vil mennesker kunne snakke til en datamaskin som omdanner våre ord til skrift, og dermed vil vi heller ikke ha behov for et tastatur, sier Paludan til det danske nettstedet 24.dk.

Yngre elever i danske barneskoler fokuserer fortsatt på håndskrift, mens i de eldre skoleklasser har datamaskinen og tastaturet tatt over, sier Mette Teglers i den danske lærerforeningen.

Professor Niels Egelund ved Danmarks Pædagogiske Universitetsskole forteller at håndskriften til danske skoleelver er blitt vanskeligere å lese i de senere årene, noe som aldri var et problem for 25 år siden.

Henrik Birkvig, utdanningsleder fra Mediehøjskolen, har samme erfaring. Han har undervist på den videregående utdannelsen i grafisk design siden 1985, og mener dagens elever har problemer med å styre finmotorikken som kreves til å oppnå en fin håndskrift.

(Kilder: Dagens IT, 24.dk)

Kommentarer (60)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen