Trojansk hest i Google Pages

Alternativ tekst mangler

Google Pages er en tjeneste hvor brukere kan lage sine egne hjemmesider, og overføre filer til Googles servere. Nå har sikkerhetsselskapet Websense oppdaget en trojansk hest på serveren. Trojaneren skal være lastet ned til nettsiden Googlepages.com.

Hensikten med den trojanske hesten er å stjele sensitiv informasjon ved å registrere brukerens tastetrykk når brukeren logger seg inn på en banktjeneste på nettet, men da må det farlige programmet først overføres til brukerens PC.

Det er på nåværende tidspunkt ikke kjent om den trojanske hesten er blitt forsøkt overført til PC-er via e-post eller lynmeldinger. Derfor anses denne trusselen i utgangspunktet ikke som kritisk akkurat nå. Sikkerhetsekspert er likevel på vakt fordi Googles tjenester er svært populære, og smittefaren dermed er potensielt stor.

Google skal være informert om saken og skal prøve å rette opp den så fort som mulig. Søkegiganten pleier å fjerne farlige sider så fort de får melding om skadelige programmer.

For ordens skyld, Google Pages og Google-hjemmeside er to forskjellige tjenester. Den første kan brukes til å designe egne nettsider, mens den siste er en personifisert utgave av søkemotoren Google.

(Kilde: Cnet news.com)

Kommentarer (10)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen