Trenger du egentlig Word?

Det er ingen tvil om at Microsoft Word er å betrakte som standarden med tanke på tekstbehandling på PC. Men ikke alle har et reelt behov for all funksjonaliteten som følger med - de ønsker seg kun et enkelt program for å kunne sette opp tekst og bilder, og da føles det kanskje litt dumt å punge ut for Word.

Samtidig er det innebygde WordPad i Windows litt å betrakte som en vits, da kanskje med unntak av Windows 7-versjonen. Vi har derfor lenge snakket varmt om gratisalternativet OpenOffice, som er en komplett pakke for tekstbehandling, regneark, presentasjoner og databaser. Men også dette kan i blant føles litt som overkill for en som altså kun ønsker seg noe å skrive i.

Et realtivt nytt gratisalternativ for enkel tekstbehandling er DevVicky Word. Installeringsfila på 15 MB gjør at det er kjapt å laste ned og installere programmet.Det fine med DevVicky Word er den innebygde støtten for flere dokumentformater, og da spesielt DOCX og DOC som gjør at den kompatibel med Microsoft Word. Programmet lar deg naturligvis lage eller dra inn tabeller, sette opp lister og bruke bilder. Det kan lese fra PDF og dessuten eksportere ferdige dokumenter til dette formatet. Import og eksport til og fra HTML er også inkludert.

Den umiddelbare ulempen med DevVicky Word er mangelen på norsk, og da tenker vi i hovedsak på stavekontrollen.

DevVicky Word fungerer for Windows 98 og nyere, og kan lastes ned fra utviklerens hjemmeside.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen