Toshiba inntar markedet for minnekort med Wi-Fi

Toshiba lanserer sitt første minnekort med innebygd trådløst nett. Det vil være av typen SDHC, og ha en kapasitet på 8GB. I tillegg vil det ha muligheten til å overføre bilder trådløst over nettverk som støtter IEEE 802.b/g-standardene. Toshibas kort vil takle to av de mest brukte filformatene til foto, nemlig JPEG og RAW.

Det som skiller dette produktet fra lignende konkurrenter, som Eye-Fi, er at disse kortene vil også kunne kommunisere i mellom hverandre, i tillegg til å koble seg opp mot faste nettverk. Det gir dermed brukerne muligheten til å dele bilder mellom hverandres kameraer, forutsatt av at begge partene har trådløse kort fra Toshiba. I hvert fall så lenge det ikke finnes noen markedsstandard for minnekort med innebygd Wi-Fi.

Men samtidig som produsenten lanserte sitt første SD-kort med Wi-Fi, så avslørte Toshiba også et samarbeid med bedriften Trek 2000 International Ltd., som blant annet produserer minnepiner og trådløse løsninger. De to bedriftene vil samarbeide om et forum ved navn ”Standard promotion forum for memory cards embedding wireless LAN”, hvis hensikt er å etablere én standard for minnekort med innebygd Wi-Fi. De vil derfor invitere andre produsenter av digitale kameraer til å delta i forumet, og er til og med villig til å dele teknisk informasjon om sine egne produkter, ifølge pressemeldingen.

Forklaring av hvordan Toshibas overføringsteknologi kan bli brukt.
Forklaring av hvordan Toshibas overføringsteknologi kan bli brukt.

Les også: Minnekortene som ordner det meste
Les også: Minnekort-guiden

Kommentarer (4)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen