(Bilde: Vegar Jansen, Tek.no / Shutterstock)

To pågrepet etter Jodel-trussel om norsk skolemassakre

Utviklerne kom på banen etter at skolen ble stengt.

Tidligere i dag dukket det opp en ganske så spesiell melding på Jodel – et anonymt «nettsamfunn» i form av en mobilapp der du kan lese og legge inn beskjeder om hva som skjer i området der du befinner deg.

«Nå har jeg planlaggt tidenes terroraksjon på Porsgrunn VGS, Glocken ligger klar i sekken, bare vent. Da skal de faen meg få det!» kunne Jodel-brukere i nærområdet lese i formiddag.

Slike trusler går sjelden upåaktet hen, og det hjelper selvfølgelig heller ikke at Europa er i helspenn etter de siste dagers terrorhandlinger og tilhørende aksjoner.

Resultatet var at hele skolen ble evakuert, kunne Varden melde.

Anonym?

Under illusjonen av anomymitet er det et ikke helt ukjent fenomen at folk klarer å lire av seg ganske mye idiotisk. Det kan enhver som har dristet seg innom en nettdebatt kunne skrive under på.

Men selv om kanskje ikke idioti i seg selv er straffbart, er det en ganske annen sak å true med massedrap på en skole.

Det tok derfor ikke lang tid før «Jodel Team» kom på banen og opplyste om at slike ulovligheter ble tatt alvorlig, og at de derfor samarbeidet med politiet.

Jodels nettsider er det også klart at slikt er mot brukervilkårene, mens personvernvilkårene (privacy policy) sier at visse data kan lagres og utleveres i slike situasjoner.

Det er ikke klart hvordan, men ikke lenge etterpå kunne Politiet i Telemark opplyse på Twitter at en person var pågrepet og hadde erkjent forholdet. Ifølge Varden har siden nok en person blitt pågrepet.

Hva vedkommende kan vente seg av reaksjoner er usikkert. Men i andre land kan trusler av denne arten bli hardt straffet, noe en annen anonym spøkefugl på Harvard i USA erfare da han mente en bombetrussel var bedre enn å måtte ta eksamen.

«Feil» SSID kan også være ulurt:
«Terrornettverk» holdt flyet på bakken i tre timer >>>

(Kilder: Varden | VG)

Kommentarer (9)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen