Tilgangspunkt til DS

Nintendo annononserte tidligere denne uken at de vil opprette 1000 trådløse tilgangspunkt i Japan innen slutten av 2005. Et tilgangspunkt er en lokal sone med trådløs internettilgang. Hensikten er å oppmuntre eiere av Nintendo DS til å spille sammen med andre DS brukere over internett.

Nintendo planlegger en lignende tjeneste også for andre markeder. Målet er å øke salget av DS samt holde på sin ledende posisjon i markedet for håndholdte spillkonsoller. Nintendo opplever hard konkurranse fra Sony og deres PSP-konsoll som ble lansert rundt samme tidsrom som DS.

Flere kompatible spill på vei
De to første kompatible spillene som lanseres vil være Mario Kart DS og Animal Crossing DS. Et nytt Tony Hawk spill er også under utvikling. Nintendo melder at rundt 25 bedrifter både i og utenfor Japan har meldt sin interesse for å utvikle DS-spill som kan spilles over internett.

Ved å opprette trådløse tilgangspunkt og gjøre tjenesten gratis og enkel å konfigurere håper Nintendo at flere vil benytte seg av muligheten til å spille mot andre over internett.

- Hensikten er å få mer enn 90 % av de som kjøper spill ment for internett til også å bruke dem minst en gang, sier administrerende direktør for Nintendo Satoru Iwata.

Tilgangspunktene vil blant annet plasseres i butikker og kjøpesentre hvor Nintendo DS selges slik at kunder kan få demonstrert tjenesten. Man kan også sette seg ned på en benk og slappe av samtidig som man spiller over internett. Nintendo har solgt 5,27 millioner enheter av DS verden over.

(Kilder: Yahoo, HardwareGeeks, PunchJump, NewsFactor)

Kommentarer (2)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen