TG06: Dag 1


«Skal du på sånn PC-leir?» Ordene kom fra en av mine venninner for et par uker siden. For andre enn oss datainteresserte (kall oss gjerne nerder) kan det virke rimelig rart å tilbringe mangfoldige døgn foran en PC. Og det attpåtil i påsken – selve høytiden for skiturer på fjellet i stekende solskinn.For oss er The Gathering (TG) årets høydepunkt. Jeg tror jeg snakker for de fleste her på TG når jeg sier at vi har gledet oss til dette helt siden forrige gang vi var her.

Ca. klokka 20:40 ble lysene i hallen skrudd av, til applaus fra hele hallen. For det var da TG virkelig startet. Stemningen steg betraktelig, og kort tid etter ble den offisielle åpningen av TG gjennomført.I kjent stil ble åpningen av TG markert med et forrykende sceneshow, og i år fikk en flammesluker boltre seg.

Under åpningstalen slo TG-sjef Vegard Skjefstad fast at årets åpning var den beste åpningen på TG noensinne, og vi må gi ham rett i det. Ingen store problemer er rapportert, og nettverket har fungert overraskende bra fra første minutt. Opp gjennom årene har TG blitt kjent for å ha et ustabilt nettverk, men det kan se ut til at disse problemene nå er over en gang for alle.

Tech-crew rapporterer at kun rundt 30 % av kapasiteten til nettverket benyttes, noe som egentlig er ganske imponerende med tanke på hvor mye trafikk som genereres av 5500 datamaskiner. Imidlertid brukes 1 Gbit-linjen ut til internett maksimalt, slik det er hvert år. En oversikt over nettverksbruken kan sees her.

Kommentarer (46)

Forsiden akkurat nå

Til toppen