Tastatur og kopisperrer dør ut


Og å jobbe fra ni til fem er også ut de neste ti årene, i alle fall om vi skal tro en stor undersøkelse gjort blant IT-journalister, internettaktivister og teknologister, ifølge Cnet.

Nå skal det nevnes at IT-journalister ikke nødvendigvis er de beste til å spå om framtidsutviklingen, men folkene undersøkelsen, kalt Pew Internet and American Life Project, håper likevel at resultatene vil gi oss en innsikt i hvordan teknologi og dagligliv vil utvikle seg det neste tiåret. Undersøkelsen ble gjort, som navnet indikerer, blant amerikanske journalister og teknologister.

Lee Rainie og de andre forskerne spurte respondentene om å svare på en rekke spørsmål om hvordan livet vil se ut i 2020, blant annet om mobilen vil være den dingsen vi først og fremst bruker til å koble oss til Internett, noe de fleste var enige om at stemte. På spørsmålet om kopisperrer vil være utbredte trodde de fleste at det ikke ville være tilfelle.

Den generelle konsensus var at lite kom til å skille jobb og fritid, og at vi kommer til å være fornøyde i en verden hvor disse to er sømløst integrert i våre liv.

Respondentene i undersøkelsen var også enige i at tale og trykkfølsomhet vil være standard måte å interagere med maskiner på, i stedet for det tradisjonelle tastaturet.

Du kan lese hele rapporten her.


Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen