Svir av 10 milliarder dollar på Itanium

Itanium ble fra flere hold spådd en lysende fremtid for en del år siden. 64-bit ble oppfattet som selve fremtiden og IA-64 virket til å begynne med som en god løsning.

Utsettelser, mangel på programvare og høy pris gjorde imidlertid sitt til at mange mistet interessen. Selv om Intel hele tiden har brukt store ord om arkitekturen, er det ikke å stikke under en stol at hele strategien for IA-64 synes å vakle under konkurranse fra Power, Sparc og x86-64.

Itanium Solution Alliance rapporteres nå å ville spytte inn 10 milliarder amerikanske dollar i videre Itanium-utvikling for at prosessorarkitekturen fortsatt skal være konkurransedyktig.

Bull, Fujitsu, Fujitsu-Siemens, Hitachi, HP, NEC, SGI og naturligvis Intel er på listen over aktive givere. Hewlett-Packard har mer Itanium i skapene enn alle de andre selskapene til sammen og mye ansvar henger derfor på selskapets skuldre, spesielt ovenfor kunder.

Rett før årsskiftet annonserte Intel at "Montecito" ville bli utsatt til midten av 2006. Itanium synes å ha vært et stort pengesluk for Intel og investeringen fra Itanium Solution Alliance kommer på et tidspunkt der IA-64 raskt kan være på vei mot "vinn eller forsvinn".

(Kilde: Internetnews )

Kommentarer (6)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen