Suns viktigste oppkjøp

Etter seks ukers prosess er MySQL nå overtatt av Sun Microsystems og tidligere CEO i førstnevnte er nå visepresident i en ny databaseavdeling i Sun. Stefan Schwartz karakteriserer MySQL som selve kronjuvelen av "open source" og mener oppkjøpet er det desidert viktigste Sun noensinne har gjort.

Planen videre er å lage et utvidet 24/7 supportapparat. Han bekreftet også at Sun kommer til å anbefale bruk av Solaris istedet for Linux i den populære LAMP-stacken (Linux, Apache, MySQL, PHP). I samme intervju sa han imidlertid også at Linux vil være primærplattformen.

MySQL har flest installasjoner på Linux. Windows kommer på en god andreplass mens Solaris kommer på tredjeplass, langt unna de to øverste. Både Facebook, Google og Slashdot kjører på MySQL.

Foreløpig har man ikke snakket mye om hvilke muligheter som ligger for Sun etter dette oppkjøpet, men man kan naturligvis tenke seg tettere integrasjon mellom alle produktene i de to selskapene. Man kan også tenke seg at Sun vil posisjonere seg sterkere mot Microsofts MS SQL.

(Kilde: InformationWeek)

Kommentarer (3)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen