Suksessår for SE

I dag presenterte analysebyrået Gartner sin statusrapport for årets tredje kvartal.

Rapporten avslører at det i årets tredje kvartal ble kjøpt hele 205 millioner mobiltelefoner på verdensbasis. Dette er en økning på 22 prosent fra den samme perioden i fjor. Gartner spår nå at antallet solgte mobiltelefoner i 2005 vil nå 810 millioner.

- I alle markeder har mobilsalget vokst. Mange i industriland bytter ut sine mobiltelefoner, mens innbyggere i utviklingsland har kjøpt mobiltelefon for første gang, forteller Carolina Milanesi i Gartner i en pressemelding.

Nokia ligger fortsatt på topp med en markedsandel på 32,6 prosent, med Motorola som verdens nest største, med 18,7 prosent av markedet i sin hule hånd. Motorola har i løpet av året greid å gjøre gapet mellom seg og nummer tre på listen, Samsung, enda større.

Samsung beholder tredjeplassen med en markedsandel på 12,5 prosent. Sony Ericsson er et av de selskapene som kan være ekstra fornøyd med dette året, med 500 millioner kroner mer i madrassen enn forventet. I løpet av høsten har selskapet steget i gradene, og kapret LGs fjerdeplass på listen over verdens største mobilprodusenter, med en markedsandel på 6,7 prosent.

LG, som nå ligger på femteplass, hadde i fjor en markedsandel på 6,7 prosent. Denne har nå sunket til 6,5 prosent. Selskapet har det siste kvartalet solgt for få mobiltelefoner, og meldte tidligere i høst om økonomiske problemer.

(Kilder: Gartner)

Årets mest effektive konferansedag
Få med deg «Tek-konferansen Høst 2016» onsdag 16. november.

Kommentarer (0)

Forsiden akkurat nå

Til toppen