Styr skjermen med fingervifting

Mobiler med trykkskjerm er årets store trend, uten tvil. Men en ny bok kalt "SideSight: Multi-"touch" Interaction Around Small Devices" som lanseres på UI Software and Technology-messen presenterer en ny styringsmetode som kan gjøre selve trykket overflødig. I stedet skal du styre "trykkskjermen" i løse luften.

(Foto: Microsoft)
(Foto: Microsoft)

Kan brukes i klokker

– For mange mobilenheter, som klokker og musikkspillere, kan en trykkskjerm være upraktisk fordi det simpelthen ikke er nok plass til skjermen, skriver forfatterne bak boken, Alex Butler, Shahram Izadi, og Steve Hodges.

Samtlige jobber for Microsoft i Storbritannia.

Den nye teknologien kalles SideSight, og ble demonstrert på en Windows-telefon på samme messe som boken ble lansert på. Demonstrasjonen viste at en telefon ved hjelp av infrarød sensor kan registrere bevegelser på siden av telefonen, og reagere deretter. Hver finger registreres som et objekt som bryter det infrarøde signalet. All "forstyrrelse" blir så tolket om til kommandoer.

Har prøvd ut teknologien

Microsoft har i boken demonstrert hva teknologien kan gjøre. Blant annet vises det eksempel på rotasjon av bilder og objekter ved å lage en synkron snubevegelse rundt telefonen. Det demonstreres også mulighet til å rulle opp og ned på en side ved å dra fingeren frem og tilbake langs siden på telefonen.

Foreløpig ligger det en hel del utvikling og ufordringer igjen. For eksempel vil det kunne oppstå problemer når brukeren glemmer seg og det plutselig kommer en finger ekstra med inn i det infrarøde sensorfeltet. Det er også en utfordring å bruke telefonen mens du holder den i hånden. Demonstrasjonen nylig ble gjort mens telefonen lå på et bord.

(Kilder: Gearlog)

Kommentarer (3)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen