Stresset? Ring en delfin!

Forskere ved et delfin-reservat i Irland har startet et samarbeid med den britiske telegiganten Vodafone, der formålet er å utvikle en tjeneste som lar deg høre avslappende og humørspredende lyder fra de harmoniske pattedyrene.

Det er spådd at tjenesten blir uhyre populær blant utålmodige bilister som står fast i rushtrafikken. Med en høyttaler-basert håndfri i bilen kan du bare lene deg tilbake og høre de intelligente skapningene diskutere livet i lagunen.

Prosjektet blir muliggjort ved å installere undervanns-høyttalere i reservatet, som forøvrig er det eneste stedet i Irland der delfinene er tilgjengelige hele året.

Selv om mennesker bare er i stand til å høre en brøkdel av den vide frekvensen delfinene bruker til å kommunisere på, er utviklerne veldig optimistiske til tjenesten, som også betyr utvidede muligheter for delfin-interesserte marinebiologi-studenter som ikke har tilgang til disse dyrene.

Det gjenstår å se om tjenesten noengang blir tilgjengelig i Norge. Fram til da får delfinene ha hemmelighetene sine i fred for norske mobilbrukere.

Årets mest effektive konferansedag
Få med deg «Tek-konferansen Høst 2016» onsdag 16. november.

Forsiden akkurat nå

Til toppen