Stadig flere virus

Symbian-telefoner med Series 60-grensesnittet blir stadig mer utsatt. Nylig ble det oppdaget enda et virus som angriper modeller som kjører på den populære plattformen.

Det nye viruset skjuler seg i en fil med navnet METAL.Gear.SIS. Navnet skal mest sannsynlig lure håpefulle eiere av Symbian-modeller til å tro at de installerer det velkjente spillet Metal Gear Solid på telefonen når de åpner filen, noe som absolutt ikke er tilfelle.

Når filen blir åpnet deaktiveres både telefonens utforsker og eventuelle antivirusprogrammer, før en variant av det tidligere omtalte viruset Cabir.c blir installert på telefonen. Dette viruset scanner etter andre telefoner med Blåtann, og sender en fil med navnet SEXXXY.SIS til disse. Denne filen gjør at "valg"-funksjonen i menyen ikke fungerer.

Det finnes allerede antivirusprogrammer som blokkerer METAL.Gear.SIS, blant annet på hjemmesidene til SimWorks. Den beste forholdsregelen er allikevel å bare la være å åpne filer man ikke vet hvor kommer fra, samt å slå av Blåtann-funksjonen når man ikke trenger den.

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen