Spotify har doblet antall betalende kunder på ett år

Blir det vanskeligere for Apple og Tidal?

I mai i fjor annonserte Spotify at de hadde 10 millioner betalende kunder. Det hadde da tatt dem fem og et halvt år å nå den milepælen.

Nå, ett år senere, har de doblet til 20 millioner betalende kunder. De fem siste millionene har de dessuten fått siden januar, skriver BGR.

Totalt har Spotify over 75 millioner aktive brukere, men 55 millioner av disse tjener de altså ikke særlig mye penger på, ettersom de bruker gratisversjonen av tjenesten. Det er også disse kundene platebransjen og artistene vil at Spotify skal få til å betale månedspris isteden.

Tøff konkurranse

Spotifys kraftige vekst kommer kanskje ubeleielig for Apple, som åpner sin egen Spotify-aktige tjeneste i sommer, kalt Apple Music. 

Men i motsetning til hva man kanskje skulle tro, tjener ikke Spotify penger. De taper faktisk svært store summer, og tapene har bare vokst. Wall Street Journal sier at det svenske selskapet tapte hele 162 millioner euro i fjor. Det er altså omtrent 1,4 milliarder norske kroner.

Samtidig har de nylig gjennomført en omfattende finansieringsrunde, der de har sikret seg 526 millioner dollar, eller over 4 milliarder kroner, fra investorer. Disse pengene kommer nok godt med i konkurransen med Apple i tiden som kommer.

La oss heller ikke glemme Tidal
De gjør i alle fall sitt beste for å etterligne Spotify »

(Kilde: BGR)

Kommentarer (3)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen