Spill piano på Iphone

Hvis du har en Iphone, har du kanskje hørt alt om hvor mye mer for eksempel en HTC Touch kan gjøre. Her har du endelig programmet som kan gjøre Touch-eierne grønne av misunnelse.

Programmet Iano, laget av Mister Aardvark, gjør nemlig telefonen din til et piano. Fordi Iphone har multitouch kan telefonen registrere flere trykk på forskjellige steder på skjermen samtidig, noe som gjør at en pianoapplikasjon ser ut til å fungere helt utmerket. Det gjør Iphone helt overlegen enhver telefon uten multitouch - som musikkinstrument iallefall.

Programmet bruker lydfiler fra et ekte piano, slik at det skal høres naturtro ut. På skjermen får du opp én oktav om gangen, og kan bla til tre nye ved hjelp av piltaster øverst på skjermen.

Alle som spiller et tangentinstrument vet imidlertid at den ene oktaven som vises på skjermen kan være for lite til å spille et helt sammenhengende stykke, og det å kunne bla for å få en større skala er en mager trøst. For ren musikalsk ytelse er det med andre ord ingen tvil om at du heller bør gå innom musikkforhandler.

Du kan laste ned programmet hos Mister Aardvarks nettsider. Programmet fungerer på både Iphone og Ipod Touch, men først må du ha brukt programmet "Jailbreak" som tillater deg å installere ny programvare. Les mer om Jailbreak »

Og om du heller foretrekker gitar foran piano, kan du se på PocketGuitar, som er et lignende program der gitaren har hovedrollen.

Utvikleren av Iano har lagt ut en video som viser hvordan pianosimulatoren fungerer:

 

 

(Kilder: Gizmodo)

Kommentarer (36)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen