SoundStorm 2 på vei?

SoundStorm ble levert som en integrert lydløsning for hovedkort med nForce2-brikkesett. Til integrert lydløsning å være var dette svært vellykket. Lyden var god og prosessorbruken var relativt lav.

Mange forventet dermed å få SoundStorm i en eller annen utgave på nye brikkesett fra NVIDIA. Så langt har det vært lite å se til SoundStorm. Riktignok skulle SoundStorm 2 vært integrert på nForce4-brikkesettene, men som kjent har det ikke blitt noe av det.

Nå fyrer NVIDIAs CEO Jen Hsun opp under ryktene. "We're gonna build SoundStorm 2, it's gonna be awesome". Videre uttalte han i forbindelse med når og hvordan den ville bli lansert "It comes in a way that you won't expect."

Den første uttalelsen er i utgangspunktet grei å forholde seg til. Det er heller den siste uttalelsen som skaper rykter og antagelser.

Kommer den kanskje integrert i grafikkbrikker fra NVIDIA? Hvis dette er tilfelle, vil også NVIDIA trolig få et ess i ermet i kampen mot ATI.

Kommer SoundStorm likevel i nForce5? I såfall er det merkelig om NVIDIA skulle prioritere Intels kunder fremfor AMDs kunder.

Blir den kanskje lansert som lydløsningen i PS3? I såfall er det bare å håpe på at NVIDIA også lager en versjon for PCIe. NVIDIA har tidligere uttalt at PCI ikke har god nok båndbredde for deres lydløsninger. PCIe burde i så fall være bra nok.

(Kilder: Hexus.net, Ace's Hardware, the Inquirer)

Kommentarer (60)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen