Sony videokamera med utskiftbar optikk

Sett forfra, uten objektiv.
Sett forfra, uten objektiv.

Videokameraer har tradisjonelt hatt en svært liten bildebrikke. Det har gjort det vanskelig å lage vidvinkeloptikk, og du har ikke hatt muligheten til å kontrollere dybdeskarpheten.

Disse to mulighetene har man på nyere systemkameraer, men der mangler man til gjengjeld autofokusen og ergonomien man trenger til video.

Dette har Sony tenkt å gjøre noe med, og har sluppet en videosnutt som viser det nye konseptet. Vi har ikke vært i stand til å få Sony til å fortelle oss mer om dette, så vi får bare vente og se hva som kommer. Men det vi ser er at det baserer seg på den nye E-fatningen som Sonys nye NEX-3 og NEX-5 speilløse systemkameraer benytter. Det vil også få den samme bildebrikken. Man kan med andre ord bruke de samme objektivene på samme måte. Dersom du ønsker det vil du også kunne bruke objektiver beregnet til Sony Alpha speilreflekskameraer.

 

Dersom du er litt seriøs på video, er dette et utrolig spennende konsept. En APS-C bildebrikke og utskiftbar optikk bør gi utrolige resultater. I dag er det flere amatører og profesjonelle videografer som bruker speilreflekskameraer til å filme med. Med et videokamera som dette fra Sony, kan de nok ta tilbake en god del av det markedet.

Kommentarer (30)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen