Sony BMG vil inngå forlik

Sony BMG forsøker på denne måten å finne den billige veien ut av søksmålene. Ved å dele ut nye, rootkit-frie CDer og å gi forbrukerne tilgang til en begrenset mengde gratis musikknedlastinger, taper selskapet minimalt med penger. Forliksavtalen er bare foreslått i en av de mange massesøksmålene mot Sony BMG, som også blir saksøkt av staten Texas og Electronic Frontier Foundation.

Denne forliksavtalen vil ikke påvirke de andre massesøksmålene direkte, men det skal avgjøres om avtalen er gyldig av en dommer i New York. Avtalen vil kreve at Sony BMG umiddelbart avslutter produksjonen av CDer med XCP- eller MediaMaxx-teknologi. Alle CDer med slik teknologi må tilbakekalles til fabrikken, noe Sony allerede hevder å ha gjort.

Et av forslagene i avtalen vil gi mulighet for en liten erstatningssum på $7,50, omtrent 50 kroner, i tillegg til muligheten for å laste ned et album. Mange vil nok være skuffet dersom avtalen blir godkjent, da svært mange hadde håpt at rettssakene skulle koste Sony BMG mye penger.

Kilde: Reuters

Kommentarer (4)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen