Solid småtass

Panasonic er viden kjent for sine Toughbook-modeller selv om antallet de selger ikke er all verdens. De lager svært solide maskiner som tåler mer enn det man kan forvente at en bærbar skal tåle. Enkelte av modellene er laget med varmeelementer tilknyttet harddisken og batteriet slik at de skal kunne brukes ned i under 30 minusgrader.

Den nye modellen, F9, er en mer normal modell. Likevel tåler den en god del. Maskinen tåler at man søler litt drikkevarer over tastaturet. I følge Panasonic har den ingen problemer med et fall på rundt 80 cm om den lander flatt mens maskinen er på. Den overlevde også 26 fall fra 30 cm når den landet på siden, i hjørnet eller i fronten.

Innmaten er heller ikke noe å kimse av når man ser den fysiske størrelsen. Her har Panasonic fått plass til en Intel Core i5 520M, som har en klokkefrekvens på 2,4 GHz. Maskinen leveres fortsatt med en harddisk, men den skal være ekstra godt beskyttet for knall og fall. Skjermen på 14,1 tommer har en oppløsning på 1440x900 punkter. Maskinen er selvsagt utstyrt med trådløst og Bluetooth. Det er og mulig med innebygget 3G eller Wimax. Batterilevetiden er oppgitt til opp til 7 timer.

Der de fleste 14-tommere har en vekt på 2-2,4 kg veier Panasonic Toughbook F9 1,68 kg. Maskinen blir tilgjengelig i USA fra første juli, og vil ha en pris på 2899 dollar. Dette vil nok gi en pris i overkant av 20 000 her til lands.

(Kilde: Notebookreview.com)

Kommentarer (8)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen