spock1/Unicode Consortium/montasje (Bilde: YouTube//Unicode Consortium/montasje)

Snart får du denne emojien på iPhone

Apple hyller avdød Star Trek-stjerne.

Skuespiller Leonard Nimoy, bedre kjent som «Spock» i den klassiske TV-serien Star Trek, døde i slutten av februar 2015. Både Nimoy og rollefiguren Spock hadde en høy stjerne blant mange fans.

Nå melder Slashgear at Apple hyller skuespilleren (og rollefiguren) ved å inkludere en egen Spock-emoji i sin neste oppdatering. Dette var ikke kjent da Apple la frem sin liste over nye emojier for en måned siden.

«Lev lenge og vel»

En emoji er kort fortalt et ikon du blant annet kan bruke i meldinger. Ikonet som Apple vil ta med i iOS 8.3 og Mac OSX 10.10.3 er naturligvis den velkjente Spock-hilsenen. 

Nærmere bestemt er det en Vulkan-hilsen som betyr «Lev lenge og vel» i TV-serien. Hilsenen ligner en slags en-hånds Kohen-velsignelse, kjent fra jødedommen. Nimoy var selv jøde, og skal ha foreslått akkurat denne hilsenen i Star Trek.

Spock-hilsenen i emoji-format ble for øvrig godkjent av Unicode Consortium i fjor, sammen med hele 2 833 andre ikoner. Det er opp til teknologiselskapene – i dette tilfellet Apple – å inkludere en emoji før den eventuelt kan slå igjennom.

Så får vi se hvordan Spocks emoji vil klare seg blant disse:
Slik blir de nye iPhone-emojiene »

(Kilde: Slashgear )

Kommentarer (1)

Forsiden akkurat nå

Til toppen