Snakker seg til McDonalds

"Klart jeg vet veien."

Trodde du gulesider.no var enkelt? Det amerikanske selskapet TellMe har utviklet det talestyrte javaprogrammet TellMe by Mobile, som gjør det til en smal sak å finne informasjon om resturanter, hoteller og lignende via internett.

Å bruke programmet er tilsynelatende like enkelt som å ringe via talekommandoer. Alt du trenger å gjøre er å holde inn en forhåndsvalgt tast og gi telefonen stikkordene om det du vil ha informasjon om.

Først sier du navnet på byen eller postnummeret, deretter sier du navnet på selskapet, eller rett og slett bare "resturant", for å få opp en liste med valgmuligheter.

Når du for eksempel har funnet en McDonalds-resturant, får du opp en meny der du kan velge å ringe resturanten eller finne ut hvor den ligger på kartet. Du finner også lenker til mer informasjon om selskapet.

TellMe by Mobile er fremdeles i beta-versjon, og koster ingenting verken å laste ned eller å bruke. Du betaler imidlertid for datatrafikken som genereres mens du er tilkoblet internett.

Programmet kan foreløpig bare brukes i Amerika, og støttes av et begrenset utvalg telefoner fra Motorola, Samsung og Sony Ericsson.

(Kilder: Mobileburn, TellMe, MobileCrunch)

Kommentarer (3)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen