SMS-svindleren avslørt

Mannen som lovet tusenvis av norske mobilbrukere usannsynlig høy rente i en angivelig offshore-bank, har nå blitt identifisert. Lars Rune Solberg heter mannen som stod bak utsendingen av SMS-reklame for ”selskapet” Nor Finans – med løfte om 10,35 % rente til de som satte inn penger i ”banken”, forrige helg.
 
Solberg har imidlertid vært etterlyst av politiet siden mars i år, og omtales som en notorisk norsk svindler som ikke bare er ute etter sparepengene dine – han vil også stjele identiteten din, ifølge Hegnar Online/Finansavisen.
 
Kjenning av Økokrim
Svindleren har tidligere forsøk noe tilsvarende med ”Konkurs Net” og ”Finanstjenester.net”. Solberg skal ha registrert den samme e-postadressen for Nor Finans som han brukte for Finanstjenester.net.
 
- Dette er nok et bedrageriforsøk, og det er samme person som står bak alt, og han er anmeldt til Kripos av Forbrukerombudet, sier rådgiver Anne Dybo i Økokrim til DN.no.
 
Forrige gang Solberg prøvde å svindle norske mobilbrukere, fikk over 50.000 personer tilsendt reklame på SMS. Denne gangen er det usikkert hvor mange som har fått SMS-reklamen, men mye tyder på at omfanget kan være like stort som forrige gang.


På nettsidene til Nor Finans ble du lovet 10,35 % rente.
 
Årets mest effektive konferansedag
Få med deg «Tek-konferansen Høst 2016» onsdag 16. november.

Kommentarer (0)

Forsiden akkurat nå

Til toppen