Fuze skal komme i fem farger. (Bilde: Ukjent)

Slik skal Sandisk banke Ipod

Om enn ikke like kjent som Nano, så har Sandisk lenge vært en av de sterkeste utfordrerne til Ipods tilnærmete monopol innenfor mp3-bransjen. Nylig lekket det ut bilder og spesifikasjoner på Sandisks neste storsatsning på Amazon.com, kalt "Fuze", som svinebanker Nano på en rekke viktige områder.

Liten

Fuze ligner Nano både i form og utseende. Med målene 5,6 x 3,8 x 1,5 er den mindre enn Nano både i bredde og høyde, men klarer tross det å få plass til en 1,9 tommer stor skjerm. Denne kan vise både film og bilder, skal vi tro lekkasjen.

Det spekuleres også i om Fuze kan støtte minnekort på opptil 16 GB. (Foto: Ukjent)
Det spekuleres også i om Fuze kan støtte minnekort på opptil 16 GB. (Foto: Ukjent)

Men i motsetning til Apples Nano, så skal Fuze ha både radio, diktafon, utbyttbart batteri og egen plass til minnekort. Fuze skal ikke komme med internminne, men kan bruke minnekort av typen Micro-SD i størrelser på opptil 8 GB. Muligheten til å bytte minnekort gjør det også ha en større musikksamling på spilleren, siden du da kan spre den ut over flere minnekort.

I følge lekkasjene skal den nye Fuze-spilleren støtte formatene .wma, .mp3 og .mpeg. Batteritiden skal være 24 timer med musikkspilling og 5 timer dersom du ser på film.

Fuze sies å komme i fem farger: Svart, sølv, rød, rosa og blå.

Billigere enn Nano

Sandisk har valgt å ikke kommentere lekkasjene, men den aktuelle Amazon-oppføringen er fjernet. Når den nye spilleren eventuelt blir lansert er dermed helt i det blå, men ifølge Amazon-oppføringen skulle 4 GB-utgaven koste 99 dollar, eller litt over 500 kroner. Det er i så fall 50 prosent lavere enn prisen på Nano, som er 149 dollar for en tilsvarende spiller.

(Kilde: Anythingbutipod, Gizmodo, Dapreview)

Årets mest effektive konferansedag
Få med deg «Tek-konferansen Høst 2016» onsdag 16. november.

Kommentarer (42)

Forsiden akkurat nå

Til toppen