Slik finner du produktnøkkelen

Hvis du mister eller roter bort lisens- eller produktnøkkelen til et installert spill, program eller for så vidt operativsystemet ditt, byr det sjelden på noe umiddelbart problem. Faktisk kan det gå måneder eller år før du i det hele tatt merker at de er borte. Kanskje det er først ved planleggingen av en reinstallering at du oppdager at den viktige kombinasjonen av tall og bokstaver er sporløst forsvunnet.

Men om du skulle være i en slik knipe finnes det heldigvis flere programmer som kan hjelpe deg, og et av de mer attraktive alternativene går under navnet Magical Jelly Bean Keyfinder. Dette programmet kan hente fram den krypterte nøklene som allerede ligger på din PC (det er altså ingen nøkkelgenerator).

Selv om MJBK offisielt kun er for å finne nøklene til Windows operativsystem og Microsoft Office, er også flere andre programmer og spill støttet.Programmet er nokså selvforklarende og kan kjøres uten å installeres. Det kan forresten også brukes til å hente fram nøkkelen til en ikke-fungerende installasjon av Windows 2000 eller nyere. Dette gjøres i så fall ved å koble dennes harddisk til et fungerende system og bruke en funksjon kalt hive load.

Magical Jelly Bean Keyfinder er åpen kildekode og kan brukes fritt. Lastes ned fra programmets hjemmeside.

Forsiden akkurat nå

Til toppen