Guide
(Foto: Øystein W. Høie / Shutterstock (Goldenarts))

Slik sletter du Facebook-kontoen din

Det tar ikke mange sekundene å forsvinne under radaren.

Facebook kryper inn i stadig større deler av livet vårt, og for noen har det rett og slett blitt litt for mye av det gode nå. 

Du er kanskje lei av at kollegaer og svigerforeldre kan se alt du gjør. Eller den evige strømmen av katte- og barnebilder, og alles jag etter å vise frem det perfekte liv. I så fall kan du slappe av, det finnes håp: Det er fort gjort å stenge kontoen din.

ENKLEST: Deaktiver Facebook-kontoen din

Det desidert raskeste du kan gjøre for å slippe Facebook er å deaktivere kontoen din, det er faktisk gjort på noen sekunder. Da kan ingen finne profilen din, ikke engang vennene dine. Du slipper også å få epost og andre varslinger. 

1) Logg inn på Facebook og gå inn på sikkerhetsinnstillingene dine:


2) Klikk på «Deaktiver brukerkontoen»:
 
steg 4.

3) Bekreft:

steg 5.


Merk at det fremdeles ligger en kopi av profilen din på Facebooks tjenere. Det betyr at du når som helst kan aktivere kontoen din igjen og fortsette der du slapp.  

GRUNDIGST: Slett kontoen din for godt

Om du mener alvor, og vil slette alle spor av livet ditt fra Facebooks registre, krever det litt mer tid og tålmodighet. 

1) Last ned dataene dine (valgfritt)
Det første du bør gjøre, er å redde bilder, videoer og meldinger du har lastet opp på Facebook. Det gjør du ved å gå inn på kontoinnstillingene dine, som vist nedenfor.





Merk at det vil gå litt tid fra du ber om dataene dine til du får en epost der du kan laste de ned – for oss tok det fem minutter. Når du får eposten, klikker du for å laste ned arkivet med filene dine. I vårt tilfelle var det fem år gamle livet vårt på Facebook på ca 140 MB.


I arkivet vil du finne bilder, videoer, pokes og alt annet du måtte ha bedrevet på Facebook siden du registrerte deg.

2) Gå til "Slett Konto"-siden
Nå er du klar til å slette kontoen. Du finner ikke noen lenke for dette i profilen din, men må gå til denne siden. Fyll ut passordet ditt og teksten i boksen.


3) Vent 14 dager

Kontoen din er nå deaktivert, men det går ennå to uker til før den blir slettet fra Facebooks tjenere. Du vil også få en epost som varsler deg om at kontoen er i ferd med å bli slettet. Skulle du få kalde føtter før de to ukene er omme, kan du ennå logge deg inn på Facebook-kontoen din og få tilbud om å aktivere den igjen:

 

Etter to uker er ventetiden over og Facebook er nå offisielt borte fra livet ditt. Kanskje på tide å ta en tur ut i det gode sommerværet?

shutterstock_188978045.


Vi er ganske like når det kommer til stykket:

Her er de 10 vanligste profilbildene på Facebook

Alle bilder i saken er tatt av Øystein W. Høie.
(Kilder: Huffington Post, Facebook, Wikihow, Business Insider)

Kommentarer (5)

Forsiden akkurat nå

Til toppen