(Bilde: John Christian Fjellestad, CC)

Slik skal de gi deg lynraskt nett på Ullevaal Stadion

Nå skal det bli slutt på at mobilnettet bryter sammen.

Når Ullevaal og Viking Stadion til høsten fylles av fotballfrelste, kan de vente seg noe helt nytt. Arenaene skal bli de to første i Norge til å utrustes med et toppmoderne og kraftig, permanent trådløst nettverk, støttet opp av en innholdspakke som blant annet lar tilskuerne strømme fire samtidige videostrømmer rett til mobilen. 

Behovet for nettilgang på store idrettsarenaer er betydelig. Vi nordmenn er lagt fremme når det gjelder bruk av Internett under konserter, fotballkamper og andre store arrangementer. Ytterpunktet av databruk fant sted under Justin Biebers konsert på Telenor Arena, der hver tilskuer brukte 40 ganger mer datatrafikk i snitt enn hva amerikanerne som følger femdobbel Superbowl-vinner Dallas Cowboys gjør. 

Samtidig er publikumstallene i tippeligaen er på full fart nedover, og begge disse elementene håper Norsk Toppfotball, interesseorganisasjonen for klubbene i Tippeligaen og Adeccoligaen, at de nå skal få gjort litt med – ved å utruste arenaene med et toppmoderne trådløst nettverk.

Les kommentarene (4)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen