Skrivere som spionerer

Alternativ tekst mangler

Rettighetskjemperne Electronic Frontier Foundation (EFF) hyrte inn flere forskere for å tyde koder som finnes på utskrifter fra enkelte fargelaserskrivere. Forskerne klarte å tyde enkelte av kodene gjemt i ørsmå punkter, og fant ut at de inneholdt informasjon om dokumentet og skriveren det er skrevet ut på.

Forskerne analyserte små gule punkter på dokumenter skrevet ut fra en rekke forskjellige skrivere, og klarte å tyde kodene for Xerox' DocuColor-skrivere. "Vi fant ut at prikkene inneholder dato og tid for når dokumentet var skrevet ut, og serienummeret til skriveren," sier Seth David Schoen i EFF.

"Vi tror andre modeller fra andre produsenter har den samme identifikasjonsinformasjonen i sine sporingspunktene," la han til.

Amerikanske Secret Service innrømmer at det er de som står bak sporingspunktene, de har inngått avtaler med flere produsenter om å innføre denne sporingsteknologien. Meningen er å forenkle arbeidet med å spore opp forfalskede dokumenter.

"Hvilke andre avtaler er inngått eller vil inngås for å få teknologien til å tyste på oss?" spør Attorney Lee Tien i EFF.

Se også denne tråden på vårt diskusjonsforum.

(Kilder: EFF, The Inquirer)

Kommentarer (26)

Forsiden akkurat nå

Til toppen