Siemens først med 3D-java

Siemens blir mest sannsynlig den første produsenten til å lansere telefoner med JSR 184, som er en ny Swerve-basert 3D-teknologi fra firmaet Superscape som spesialiserer seg på 3D-teknologi etter Java-standarden.

Den nye teknologien er allerede implementert i en rekke enheter som vil bli lansert i løpet av CeBIT i neste uke, og vil åpne for Java-spill som har fullverdig 3D-grafikk og Open GL-støtte.

Det er allerede blitt utviklet en rekke Java-spill som skal utnytte den nye teknologien. Siemens har foreløpig avslørt de to lovende titlene Siemens 3D Rally og Independence Day, som i løpet av kort tid vil kunne lastes ned fra Siemens wap-portal.

Flere av spillene vil også ha flerspillermuligheter, der to eller flere personer kan spille mot hverandre via Blåtann.

Flere av de store produsentene har bidratt i utviklingen av den nye tredimensjonelle Java-standarden, og både Motorola og Samsung skal ettersigende ha planer om å implementere teknologien i fremtidige enheter. Det er i tillegg høyst sannsynlig at de andre produsentene også vil begynne å lukte på JSR 184 etterhvert.

JSR 184 er kun basert på programvare, så telefoner med denne teknologien vil altså ikke kreve annen maskinvare enn andre telefoner. Det er allikevel nødvendig med en stor skjerm og en forholdsvis kraftig prosessor for å kunne få skikkelig utbytte av spill som utvikles for den nye standarden.

Hvis det er noen som vil ha en liten smakebit på hvordan fremtidens Java-spill, kan vi anbefale å laste ned traileren til Siemens 3D Rally fra Siemens hjemmesider.

Årets mest effektive konferansedag
Få med deg «Tek-konferansen Høst 2016» onsdag 16. november.

Forsiden akkurat nå

Til toppen