Selger Iphone uten abonnement

Datametrix selger ulåst Iphone i Sverige.
Datametrix selger ulåst Iphone i Sverige.

I Sverige selger Datametrix, et datterselskap av operatøren Tele2, Iphone uten abonnement og uten operatørlås, skriver IDG.se. Dette til tross for at det i Sverige som i Norge er Teliasonera som i praksis har monopol å selge telefonen.

Ulåst til 7200 kroner

Det er så vidt vi vet ingen større nettbutikker i Norge som selger Iphone uten abonnement. Den svenske nettbutikken til Datametrix byr imidlertid på ulåste telefoner til rett under 8500 svenske kroner (7200 norske kroner).

Dermed er det altså mulig å få kjøpt telefonen helt uten Netcom-binding. Det skal ifølge Datametrix være stor etterspørsel etter telefonene, og butikken solgte ut sin første beholdning med Iphone på svært kort tid.

Telefoner fra Norge

Telefonene importerer den svenske butikken fra Norge. Det er altså snakk om Netcom-låste telefoner. Det er ifølge Johan Hellström i Datametrix et aldri så lite problem, siden tilgangen avhenger av hvor kalde føtter leverandørene får.

Datametrix' jurister mener det hele er helt ok. Hellström sier til IDG at de ikke liker monopol, og derfor ønsker å utfordre det.

Apple har ikke ønsket å gi noen kommentar.

Det vil uansett bli billigere for oss nordmenn å kjøpe telefonen med binding og deretter avslutte abonnementet hos Netcom enn å kjøpe opplåste telefoner til 7200 kroner fra Sverige.

(Kilder: idg.se)

Kommentarer (29)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen