Test

Seks UPS-er for hjemme-PC-en


Ups

En Uninterruptable Power Supply (UPS) sikrer at kritiske maskiner, som f.eks. operasjonsutstyr på sykeshus, ikke stoppes eller i verste fall ødelegges når strømmen går. UPS-er er også blitt veldig vanlige å bruke på dataservere, og etter hvert også på hjemmemaskiner.

Strømnettet rundt om i Norges land er ikke spesielt nytt. PC-er og PC-utstyr er ofte dyre og ømfintlige saker som ikke eksisterte den gangen mange av kablene som forsyner hjemmene våre med strøm ble gravd ned. Også inne i eldre hus finnes det ofte stygge ledningsnett. Noen steder varierer spenningen fra time til time, av og til faller den kanskje ut ut i korte blink.

En UPS inneholder et batteri som gir strøm lenge nok til at data kan lagres og maskinen kan skru seg av trygt. En UPS kan derfor være meget praktisk for hjemmebrukere, siden den sikrer dataene ved strømblink og strømstans. De beste modellene kan også kobles til operativsystemet slik at maskinen automatisk skrur seg av når UPS-en begynner å få lite kapasitet, og samtidig fungere som spenningsvern som beskytter det verdifulle datautstyret ved lyn og torden.

Vi har sett litt nærmere på seks UPS-modeller for hjemmemarkedet som alle koster rundt 1000 kroner eller mindre.

Takk til Micropower, APC, Komplett.no og Netshop.no som har lånt oss modeller for testing.

APC Back-UPS CS 350VA

Riello Plug Dialog

APC Back-UPS ES 500VA

Metric Max 400VA

Inform Guard UPS 600VA + DSL protection

Riello Win Dialog 40 Plus

APC Back-UPS CS 350VA   Les mer »

Riello Plug Dialog   Les mer »

APC Back-UPS ES 500VA   Les mer »

Metric Max 400VA   Les mer »

Inform Guard UPS 600VA + DSL protection   Les mer »

Riello Win Dialog 40 Plus   Les mer »

Kommentarer (0)

Forsiden akkurat nå

Til toppen