Satser hardt på picoceller

Det er en kjent sak at det kan være kapasitetsproblemer i mobilnettene på flyplasser, i storbyer og andre steder der det er tett med mobiltelefoner. Økt bruk av smarttelefoner med gode surfemuligheter øker samtidig databruken. Ericsson mener såkalte picoceller er løsningen.

Picocellene er små basestasjoner som er enkelt å sette opp i større antall. Basestasjonene skal samarbeide med hverandre for å fordele trafikken best mulig for mobilbrukerne i området, i stedet for å forstyrre hverandre. Det er altså snakk om et hetrogent nettverk, og løsningen kalles derfor Het Net.

Ericsson prioriterer Het Net like høyt som utvikling av 4G-produkter, og mener det kan være løsningen på et stadig økende kapasitetsproblem.

– Dette er stort og spennende. Nå skal vi skape nok en revolusjon basert på teknologi utviklet i Stockholm, sier Ulf Ewaldsson, leder for Ericssons radionettverksdivisjon, til nyteknik.se.

Ewaldsson informerer også at anonyme kunder (operatører) har etterspurt løsninger for mer kapasitet i små områder og selskapet mener derfor dette er et viktig steg.

Les også mer om femtoceller

Kilde: Inside Telecom, nyteknik.se)

Kommentarer (4)

Forsiden akkurat nå

Til toppen