Det går, tross finanskrise, tålelig bra med Samsung. (Bilde: Istockphoto)

Samsung klatrer

Ordet kvartalsrapport etterfølges ofte av ordet finanskrise i disse dager, og for flere av de store mobilprodusentene har krisen gjort sitt til å gi selskapene nokså triste resultater. Samsung derimot, kan smile når deres tall for årets første kvartal er klare.

Ny rekord

Samsung, som er verdens nest største mobilprodusent, har nemlig klart å øke sine markedsandeler forrige kvartalet. Selskapets andel var på 18 prosent av det globale mobilmarkedet forrige kvartal. Økningen er imidlertid ikke heidundrende stor, da forrige tall var på 17,3. Men igjen, den nye prosentandelen er Samsungs største noen sinne. Til sammenlikning endte Nokias markedsandel på 37 prosent.

Forrige kvartal solgte Samsung 45,8 millioner mobiltelefoner. Mobilsalget har likevel gått litt ned, men kun én prosent. Dette er for lommerusk å regne sammenliknet med Nokias og Sony Ericssons nedganger på henholdsvis 19 og 35 prosent.

For de andre av verdens største mobilprodusenter har finanskrisen satt sine spor. Nokia har for eksempel opplevd en nedgang i nettoresultatet på 90 prosent på ett år, mens Sony Ericsson har sett seg nødt til å sparke 2000 av sine ansatte.

LG derimot, har gjort det bedre enn anntatt, og gikk ut av forrige kvartal med økte inntekter.

(Kilde: Mobil.se)

Årets mest effektive konferansedag
Få med deg «Tek-konferansen Høst 2016» onsdag 16. november.

Kommentarer (0)

Forsiden akkurat nå

Til toppen