(Bilde: Samsung)

Samsung verdt 55 milliarder mindre – på papiret

Investorer bekymret over svakere vekst i mobilavdelingen.

Markedsverdien til Samsung Electronics falt med nesten 9 milliarder dollar – rundt 55 milliarder kroner på torsdag, skriver Wall Street Journal

Ifølge avisen bekymrer investorer seg for at verdens største mobilprodusent vil fortsette å rapporte om svakere salg og lavere fortjeneste etter hvert som konkurransen hardner til og stadig billigere produkter bidrar til at de gjennomsnittlige utsalgsprisene på telefonene synker. Mer enn 50 prosent av Samsungs fortjeneste kommer fra mobiltelefoner, ifølge Wall Street Journal.

Konkurrenter kutter priser

Flere av Samsungs konkurrenter har begynt å redusere prisene på produktene sine for å konkurrere. For eksempel kuttet Google-eide Motorola prisen på sin Moto X-mobil fra 550 til 399 dollar denne uken, noe som gjør den langt billigere enn Samsung Galaxy S4, som koster rundt 600 dollar i USA. 

Samsung-aksjene var ned 4,6 prosent på torsdag til 1,31 millioner won (1,241 dollar), som betyr en reduksjon av markedsverdien på ca. 8,8 milliarder dollar. Dette var det største fallet fra dag-til-dag i Samsungs aksjekurs på sju måneder. 

Analytikere forventer at fortjenesten i Samsungs mobildivisjon vil ende med en oppgang på rundt 14 prosent i forhold til året før – men en nedgang på 8 prosent sammenlignet med tredje kvartal. Samsung legger frem sin forecast for fjerde kvartal på tirsdag, og resultatet for året ved utgangen av måneden.

Les også: Samsung jakter billigere arbeidskraft

(Kilde: Wall Street Journal)

Kommentarer (2)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen