Salgseksplosjon for nettbrett

Android og iOS har en sammenlagt markedsandel på 96 prosent.

Kvartalstallene for nettbrettsalg verden over har dukket opp, og viser en gigantisk økning siden samme tid i fjor. Totalt har 17 millioner nettbrett blitt produsert og sendt ut til salg, en økning på 280 prosent fra fjoråret.

Soleklar førsteplass

Trykk på bildet for å se oversikt over nettbrett-salget i verden.
Trykk på bildet for å se oversikt over nettbrett-salget i verden.

Det råder liten tvil om hvem som er kongen på nettbretthaugen. Av de 17 millioner nettbrett som har blitt shippet, er 11,1 millioner av dem iPads fra Apple. Det utgjør en markedsandel på 67 prosent, og gjør Apple til den desidert største nettbrett-produsenten i verden.

Tallene er kun basert på operativsystem, og andreplassen går ganske uoverraskende til Android-nettbrettene. De har hatt en enorm økning siden ifjor, fra ynkelige 100 000 enheter i fjor, til 4,5 millioner i år. Likevel er de langt bak Apples 11,1 millioner.

Android og iOS dominerer

Slår man sammen Apples iOS og Androids markedsandel, ser man at de står for hele 97 prosent av nettbrettene i verden. Andre konkurrenter har vært så godt som ikke-eksisterende, selv om Microsoft er på god vei med Windows 8.

HP prøvde også en liten stund med sitt egne operativsystem, men ga raskt opp da de meldte at de ville gi opp mobil- og nettbrettmarkedet.

(Kilde: BGR)

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen