Røde tall, men god utvikling

Omtrent halvparten av AMDs inntekter kommer fra flash-minne. Sammenlignet med 2003 gikk salget ned med 62 millioner amerikanske dollar i fjerde kvartal i fjor. Dette førte videre til at selskapet gikk med røde tall på 39 milioner amerikanske dollar.

Positivt var det imidlertid at prosessorsegmentet økte med 29 prosent sammenlignet med forrige år - dette takket være AMD64-plattformen.

AMD slo sin egen inntektsrekord i fjor og landet på 5 milliarder amerikanske dollar. Dette er en salgsøkning på ca. 42 prosent - ifølge AMDs pressemelding.

Til tross for røde tall er det altså allikevel en god utvikling hos AMD - spesielt med tanke på prosessorer. Man må nok uansett regne med at salget i dette segmentet vil synke noe ettersom Intel EM64T kommer sterkere. AMD hadde en kanonstart med Opteron, men veksten vil trolig stabilisere seg og være mindre eksplosiv i 2005.

En nye epoke vil begynne med introduksjonen av dobbeltkjerner senere i år. Det spås også meget sterk konkurranse fra Intel når produksjonen flyttes over på 65 nm-teknologi.

(Kilder: AMD, ITWorld)

Kommentarer (35)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen